Solig söndag

I fredags blev Alfie 2 månader! Helt galet! Det känns som att jag alltid haft honom samtidigt som det känns som att han bara funnits hos oss i två veckor. Konstig känsla.

Det var Alfies månadsdag och Unnis systers begravning. Det var jättefint och jag tror att hon särskilt hade gillat låtvalet. Det var tungt att se min Dunsa ledsen...
Fredagskvällen tillbringade vi i Kävlinge hos Unni, Anders o Bastian. Det var jättemysigt. Alfie hade lite magknip men han var inte den enda som var högljudd. ;) Så jag hade inte dåligt samvete för att vi störde.

Igår var Sandra på besök. Det var nice att tjattra lite med henne. Vi träffas alltför sällan. Alfie fick en supersöt tröja med tillhörande byxa. Perfekt storlek också.

Idag har vi varit hos Sofi o Giles. Hämtade en gunga som vi fått låna. Ska bli spännande att se om Alfie gillar den. Sen stack vi till Johans päron i lödde. Kom precis i tid till fikat. Gammelfarmor o Thomas var också där. Besöket var väldigt uppskattat. ;) Kul att ens lille parvel glädjer fler än en själv.

Nu slaggar sumo på soffan. Och jag tänker lägga mig bredvid o snusa lite på honom nu.

Sandy o Alfie ( han trivdes där, låg så i ca två timmar!)



Eddie o jag myser



Mormor o Alfie, Eddie o jag



Alfie tränar nacken



Ciao

Snabbis

Igår var vi i Pildammarna o fikade med Syrran o Eddie. Mycket trevligt att sitta där i det fina vädret. Dit kommer vi att gå fler ggr!

Idag har vi inte gjort ett skit. Alfie har varit grinig o hungrig nästan hela tiden. Undrar om det snart inte är dags att byta ersättning. Den verkar inte mätta så värst bra. Trots att nästa ers är från 4 månader. Vi får se vad dom säger när vi ska på bvc nästa tisdag.

Nu ska jag slänga mej i soffan o slappa bredvid min lille Buddha.

Ses!


Slappedag

Det är kul att läsa alla kommentarer från er andra med kids. Verkar som om alla går igenom mer eller mindre samma saker. Förutom att vissa barn är mer krävande än andra..;)

I lördags var vi hos syrran o kollade på Schlagerfestivalen och fettade i oss onyttigheter.  Detvar jättemysigt. Tyckte Norges bidrag var ganska bra. Dock hejade jag på Armenien eller Ukrania. Lite mer ös i dom låtarna. Är inte så mkt för lugna låtar.

Alfie var lite grinig så det fick bli en kväll med honom i famnen.  Han har varit så ett par dagar nu. Läste nånstans att det beror på dom olika faserna dom går igenom. Då blir dom extra krävande. Ja men tjena..det behövs ju här. HAn är ju alldeles för lugn..hahahahaha! NOT! Jaja..det man inte dör av...

Igår tog vi det lugnt. Promenerade i parken o käkade lite glass.

Idag kommer morsan på besök efter jobb.

Kusinerna



Sisters with babys



Favoritplatsen



Eddie ville också prova




Nice väder

Idag har hela familjen varit med när jag skulle på återbeösk hos min bm. Det såg bra ut förutom att mitt blodtryck var en aning högre än det brukar. Men jag ska hålla koll på det när jag går med Alfie till bvc. Inte bra med högt blodtryck när man har SLE: Super Liten Elaking. ;)
Sen stack vi och handlade på ICA Maxi. Handlade mucho fredagsgodis! GOTT!

Nu sussar Alfie och Johan står i köket o lagar min älsklingsrätt. Kyckling med creme fraiche o syltlök. Underbart! Alfie vaknar nog lagom till vi ska sätta oss och äta..hahaah!

Hörs!


Torsdag

Ska försöka börja bli lite bättre på att skriva här. För Alfies skull, så han kan läsa det sen när han blir äldre.

Idag stack vi till öppna mott på BVC imorse. Skulle kolla Alfies navel. Det visade sig att lillen har navelbråck. Inget farligt o inget att göra nåt åt, inte än iallafall. Alfie var skitsur när vi skulle dit. Hade lite magknip så därför var han grinig. Ikväll har han också haft lite magknip. Men inte mer än max en halvtimme sammanlagt. Han har varit vaken jättemycket. Legat en stund i sitt babygym, suttit i sittern och filosoferat och hängt med morsan med blicken. Jag märker en enorm skillnad på bara ett par dagar. Han tom skrattade med ljud imorse!! Det var helt underbart och jag kunde inte sluta skratta själv.

Vi har haft många bra blöjbyten idag också. Tror alla utom ett blev bra. Även när han bajsade ner sig så var han lugn under blöjbytet och tvätten. Det är kryss i taket för det har ALDRIG hänt. Min goa lille pojke. Ibland känner jag för att bita i hans små gosiga hamsterkinder. ;)

Nu har han däckat i soffan. Eller rättare sagt, han somnade först på mej... Han vill gärna det just nu. Men det går väl över.Han somnade faktisk själv i sin vagn innan. 

Nu ska jag gå o lägga mej bredvid Alfie o bara njuta... och ge honom ett par smygpussar när han sussar sött. ;)

Ses!

I sitt gym



Glor på mej när jag sitter vid datorn



Hos faster i söndags


Jag önskar..

att jag inte tänkte så mycket...

Onsdag

Tycker onsdagar är det tråkigaste som finns...det är absolut inget värt att se på tv. Alfie sover just nu..på magen! ooohh..det som spädbarn absolut inte får. Men jag brukar låta Alfie ligga så just på kvällarna. Han verkar gilla det. Kanske bra för hans magknip. Igår när han låg på magen råkade jag somna bredvid honom. När jag vaknade en timme senare hade han vänt på huvudet. Då blev jag lite orolig för tänk om han hade råkat hamna med huvudet rakt ner. Då hade han ju inte fått luft!! Hemska tanke!

Annars har det inte hänt för mkt idag. Johan har varit ledig och är så ända till på lördag. Mysigt! Alfie och jag hade sångtajm och bus innan när han satt i sittern. Han verkade gilla det ett tag, typ en halvtimme, sen vände han på huvudet o sket i mig. Tror han satt och tittade för sig själv i en trekvart. Lilla gosungen!! Han kommer att bli en bestämd liten kille. Så tydligt han visar vad han gillar och inte gillar redan nu så lär trotsåldern bli jobbig. Ojojoj..Många ungar skriker bara när dom vill ha mat..inte denna. När han skriker så är det antingen mat, magknip, våt i blöjan, närhet, vill vara själv, vill sitta i sittern... Tror ni jag har fullt upp eller? hehe..







Natti natt

1 Maj

Jaha..då var det fredag igen. Det går så snabbt.. På söndag är Alfie 6 veckor!! Oh my god! Just nu håller vi på med projekt "lindra Alfies magont". Känner inte riktigt för att göra så mkt mer just nu när han har så ont imellanåt. Har byttt ersättning så vi får se hur det går. Ska avvakta några dagar. Det som är jättejobbigt är att han nästan aldrig blir mätt. Min bm sa att jag helst inte ska ge honom  mer än 160ml. Men stackarn nöjer sig oftast inte med det. Han hade gärna tagit 20-30 till. Jobbigt när han nästan aldrig blir nöjd o kan komma till ro. Får ofta vagga i 1-2 timmar. Så var det inte innan... Med den andra ersättningen. Jag undrar om denna inte mättar lika bra. Tror inte det.
Fast jag måste tillägga en sak. Inatt sov vi från 2-7.30!!! Helt galet! Nog bara för att han sov tätt intill mig. Mage mot mage. När han ligger i sin "krubba" sover han inte så länge. Så då var han ju nöjd...;)

Det är inte lätt det här med spädisar. Att alltid behöva gissa vad det är.. dryyyygt! Vissa signaler kan jag tolka, men vissa missar jag helt. Då känner jag mig skitkass. Sen gillar Alfie inte blöjbyten och tvätt av vecken...har provat med byte innan mat, efter mat, under mat...inget hjälper. Ibland bryr han sig inte ibland blir han som besatt o klöser o skriker. Har faktiskt inte den blekaste aning om varför han gör så. Hoppas det blir bättre. Likadant när jag ska tvätta vecken., som han har många av, dåblir han också jättearg. Och jag gör verkligen allt "by the handbook". Han vill väl helt enkelt vara lite skitig..skitte Britt! Hahaha..Fast bada är mysigt...2 minuter o när HAN vill.

Nu ska jag ta nåt att äta innan busen vaknar o vill ha mada.

Ses!

RSS 2.0