..trött...

Trött på att det aldrig blir som man tänkt sig. Trött på att vänta. Trött på att det är såna pissiga program på teven på onsdagar. Trött på att det bildas dammråttor i lägenheten efter två dagar. Trött på att oroa mig jämt o ständigt. Trött på folk som inte förstår. Trött på att känna mig otillräcklig. Trött på att Mkb inte fixar rören . Trött på att jämföra. Trött på att vara trött.



Sanering pågår..

FY FAN!! Vi har fått pälsängar! FYYYYYY FAAAAAAN! Kunde inte kommit lägligare. Perfekt när man har en liten att ta hand om o samtidigt klydda med anticimex, tvätt och frysning av kläder.  HATAR DETTA!! Jag är så nära bristningsgränsen nu att jag vet inte var jag ska ta vägen...

Kalas!

Nä, men nästan. För idag fyller Alfie 1 månad!! Vi har firat med att gå till bvc. Han väger numera 4330!  Sen stack vi snabbt inom IKEA och köpte handdukar. Sjukt vad det är jobbigt att dra honom in o ut ur stolen, ner i vagnen. Sen ska vagnen in o ut ur bilen också!! Snacka om att jag får muskler! Likadant när vi kommer hem..Ner i vagnen, gå 15 meter fram till dörren. Upp med Alfie för trapporna, ner o hämta vagnen..pusta ut! Tur att han inte bryr sig om att jag drar honom ut o in, upp o ner! hahahaha!  Nu sitter han o myser i sin sitter. Har varit vaken i två timmar så han börjar somna in.

Lite old pics på TGB!!

       

pussssss

En bild till på my love



Sunday

Ja, nu var det söndag. Inte för att jag märker någon skillnad på dagarna nu. Men ändå. Det är min vilodag fortfarande. Igår var vi i bokskogen och promenerade. Åt en glass i det fina vädret och njöt. Sen på kvällen åkte vi till farmor o farfar o grillade. GOTT! Tog en klunk rödvin. ;) Mer vågade jag inte.

En av mina vänner har förlorat en familjemedlem. En syster som även jag haft glädjen att känna. Tänker på dom ofta. Livet är orättvist för vissa. Men jag tror starkt på att ju mer skit man lyckas ta sig igenom, desto starkare blir man.

Lite bilder från veckan..

Alfie hos farfar..( Bodyn en present från Madde, Jake o Sophie..;) I LOVE green



Hos farmor



Myser i sin vagn



Apollo kollar in sin brorsa som gör ljud ifrån sig i sin sitter



Pussgurkan


Eddie has arrived!

Igår den 13 april kom syrrans och Amis lille Eddie till världen. Han är helt bedårande och har världens sötaste lilla pussmun. Återkommer med bilder och mer info inom kort. Är så stolt och längtar tills syrran och jag kan mysa tillsammans med våra små bebisar!

Kraaaaaaaam

Söndag

Idag har Madde och Unni varit på besök. Det var velly velly nice att träffa mina bästisar och snacka litta tjejsnack. Synd att alla girlsen inte kunde komma. Men det tar vi en annan dag. Kan ju hoppas att Alfie är lite mer vaken då. Nu sover han ju mest. Förutom på två timmar på förmiddagen och två-tre timmar på kvällen. Då är han vaken och ska vara med en heeela tiden. Det går minsann inte att försöka lägga ner honom då. En liten social kille har vi fått. ;)

Har även hunnit med en promenad i parken i det fina vädret. Mysigt. Skulle hänga med Johan till ICA men herr Alfie bestämde sig för att spy upp precis ALLT han ätit, sen bajsade han ner sig. Ja, sen var han ju hungrig igen. Så det hann vi inte med. Orkade inte heller. Små grejer som att gå i parken duger än så länge utmärkt för oss. Får jag för mkt att göra under en dag så blir jag helt slut. Ska ju hinna diska flaskor, koka vatten, byta blöjor, städa undan kräk och kiss. Och gärna hinna duscha lite själv också...haha! Det bästa är att göra allt det med Alfie på armen. Det är en konst, vill jag lova.

Nu ska jag slänga mig på soffan hos paddan och mysa lite.

I Unnis trygga famn



Hos mormor



Hos moster på kusinen..;)



Farmor och gammelfarmor byter blöja.. (lite förbannad Alfie)



Belåten Alfie



LOVE



Seeees snart


Glad Påsk!

Usch vad jag är dålig på att uppdatera min blogg. Har inte riktigt ork och tid än känner jag.

Igår var vi hos morsan, mormor, och käkade påskmiddag. Det var möe gott! Fick ett stooort ägg fyllt med godis. Nam nam! Idag ska vi åka och äta påskmat i lödde. Hehe, vi är såna gratisätare. Tids nog ska vi med börja med middagar. Men än så länge har vi inte så mkt plats. Fast å andra sidan, finns det hjärterum finns det stjärterum. Jaja, det kommer. Vinkvällar krävs det inte matplatser till iallafall. Så det kommer inom kort. ;)

Nu ska jag väcka stackars Alfie som sover så gott. Måste tvättas och bytas på innan vi drar. Och äta förstås. Äter mest hela tiden. Det märks att han kommer från mej. Han kräver mat direkt när han slår upp ögonen. Precis som sin mor. ;)
Vi provade att bada igår. Det var inte så poppis så det blev bara ett litet provdopp.  Det är minsann inte så lätt att bada små bebisar. Kanske lättare om man är två och hjälps åt. Johan får vara med nästa gång. Han kan hålla honom så är det Johan han blir sur på..;) Ska försöka igen om några dagar. Han är så torr om benen så jag vill inte bada honom för ofta. Vill vänta med lotion så länge det går. Vet hur beroendeframkallande sånt skit är.

Lägger in bilder inom kort. Har ju mest sovbilder. Ska ta lite på blöjbyten, matningar o mys. ;)

Pössss

Alfie has arrived!

Vår lille påg Alfred, aka Alfie, kom söndagen den 22 mars klockan 10.45. En liten en på 2940 g och 47 cm lång.


Förlossningsberättelse:

Vattnet började sippra redan på onsdagen. Ringde förlossningen för att kolla så det inte var ngn fara. Dom sa att det nog bara var flytningar. Jag visste att det inte var så.  Hade tid sen innan för flöde och UL på fredagen och då passade dom på att kolla om det var vatten eller ej. Läkaren som kollade då var så osäker så hon ville ha en second opion. Det kallades på en överläkare som konstaterade att det ej var vattenavgång. Jag undrade lite försynt vad det var som kom som ett glas vatten för några timmar sen. Flytningar blev svaret. Okej, då vandrar jag hem igen då. Det är nämligen så att om det hade varit vatten så hade dom ej skickat hem mej med tanke på att jag bara var i v 36+2.

På lördagen fortsätter det att sippra och mängden vatten ökar. Vi åker in til förlossningen där dom konstaterar att det visst är vattenavgång. Okej, upp på prenatal i väntan på födsel. Igångsättning efter tre dyng om ej Alfie kommer igång av sig själv.  Vet innerst inne att han kommer... rätt så snart.

Får antibiotika intravenöst. Två små flaskor sprutar barnmorskan rätt in i mig. Söker mig direkt och efter 10 min spyr jag som en gris och tror jag ska dö. Barnmorskan trodde att jag inbillade mig. Yeah right!  Kärring! Mår kasst hella kvällen och lyckas ej äta nåt. Däremot börjar jag dricka i mängder. Glas efter glas.

Klockan 02.00 lördag natt/ söndag morgon vaknar jag till, (efter en sömn på en halvtimme), av att det värker med lite mer än 5-8 minuters mellanrum. Känner inte för att gå upp så jag ligger kvar i en timme.

Då har värkarna blivit starkare och jag känner inte föra att ligga still. Går ut till barnmorskorna som råder mej att vila lite till. Om jag kan. Eller gå omkring i korridorerna. Jag vandrar omkring. Häller i mig vatten och mjölk mellan värkarna. Och byter binda varje kvart.

Vid halv fem- fem bestämmer dom sig för att göra en gyn undersökning. Då är jag öppen 3 cm o livmoderstappen utplånad. Såja, dags att packa ihop grejerna på rummet och bege mig ner till förlossningen.

Barnmorskorna säger att jag har hög smärtgräns, då jag går med ett leende på läpparna hela tiden trots det onda.

Johan kommer när jag kommit ner på förlossningen. Vid sju på morgonen sätter det värsta värkarbetet igång. Men jag tycker fortf inte att jag behöver smärtlindring. Vid halv tio tiden ber jag om lustgas. Får då veta att det tar minst 8-10 värkar innan den kommer igång och tar bort "topparna". Vid fjärde värken kommer krystvärkarna. Såja, ingen smärtlindring där inte! Krystvärkarna varar i ungefär en halvtimme sen ÄNTLIGEN känner jag hur Alfie far ut! Vårt underverk! Vi var så tagna att vi glömde se vilket kön det var! Kändes inte viktigt alls. Johan klippte navelsträngen och tog foto på moderkakan.. Lite motvillig till att fota den men jag tvingade honom.

Om det är nån som undrar hur det känns att föda säger jag bara en sak...som att skita ut en basketboll! Och ungefär så känns det i rumpan några dagar efter också! hahaahaha!

Nu ska jag återgå till min lilla familj. Ska försöka uppdatera så mkt som möjligt. Har precis börjat bli varm i kläderna så om några veckor flyter nog allt på som det ska.

Kram

Johan o Alfie njuter på BB



RSS 2.0